(bijna) Alles in mij schreeuwde NEE!! NIET DOEN!! WIJ KUNNEN DIT NIET!! FAALALARM!!
En toch hoorde ik mijzelf JA zeggen.
 
In de gedragen veiligheid van de groep durfde ik te zijn met het niet weten, te zijn met mijn kwetsbaarheid en durfde ik de dagen daarna het gesprek aan te gaan met mijn innerlijke criticus die op een negatieve manier altijd overal wat van vindt.
Tijdens deze gesprekken weet ik: 'Ik ben niet mijn gedachten.'
Mijn gedachten zijn slechts de vruchten van eerder opgedane bewuste én onbewuste ervaringen welke mij in soortgelijke situaties veilig proberen te houden voor een reeds lang geweken gevaar (1*).'Het wordt pas vervelend als deze gedachten en de daaruit voortvloeiende acties belemmerend zijn voor mijn persoonlijke groei en daarom zei ik volmondig JA op Loes Koot haar uitnodiging om de arena in te stappen om mijn 'fouten' te gaan vieren (2*).
 

ZEG JA
Zeg JA tegen jezelf en NEE tegen belemmerende gedachten.
Zeg JA tegen persoonlijke groei en NEE tegen valse overtuigingen die jou vast proberen te pinnen.
Zeg JA tegen de grootsheid van het licht wat in jou woont en zeg NEE tegen de stemmen die jou klein willen houden.

Dus...

Adem in en vertraag.
Voel dat het goed is.
Vertrouw en zet de deur van jouw Zijn wagenwijd open.
Wees stil en verwelkom met liefde dat wat je liever ziet gaan.
Zeg JA tegen het leven en neem liefdevol jouw plek in

 

Dankjewel Loes om dit stuk in mijzelf weer eens liefdevol te mogen ervaren door mij een opstelling te laten leiden -onder jouw supervisie- tijdens één van jouw opleidingsdagen van Systemic Healing 🙏🏼
 
1* Bruce Lipton: Hoe gedachten een belangrijke invloed hebben op ons welzijn: Change your thoughts-change everything  (Verander jouw gedachten-verander alles)
 

Bron muurschildering
: gebouw de Koningin-Hilversum
 
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.