Touch for Health spoort energie blokkades op en helpt om jouw lichaam het weer zelf te laten doen.

Wat doe je als een kind blokkeert door zijn emotie of wanneer het zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat doe je als een kind faalangstig is of te perfectionistisch? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met het kind, maar niet kunt ontdekken wat? Tijdens de behandelingen maak ik (geblokkeerde) gevoelens en emoties op een speelse manier weer inzichtelijk, waardoor zij door het kind en zijn ouders weer begrepen kunnen worden. Hierdoor kunnen de emoties geïntegreerd worden. De methode is ‘luchtig’, werkt doeltreffend en meestal razendsnel. Er hoeft niet gepraat te worden, maar het mag natuurlijk wel. De spieren vertellen het verhaal.

Bron: Carla van Wensen

Wat is Touch for Health?

Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Maar door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem of slaapproblemen of je wordt ziek. Touch for Health helpt je om je lichaam het weer zelf te laten doen.
 

Blokkades opheffen met Touch for Health

Door je lichaam lopen veertien energiebanen: meridianen. Op het moment dat er blokkades ontstaan, dan stroomt de energie niet meer goed door. Deze blokkades ontstaan door stress, waarbij je stress als een breed begrip kunt zien. Touch for Health is een methode om deze energieblokkades op te sporen en op te heffen.

Dat opsporen gebeurt met behulp van spiertesten. Die spiertesten kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Het mooie is dat op het moment dat je er achter bent waar de blokkades zitten, dat je ze dan met verschillende technieken -passend bij wat jouw lichaam nodig heeft- op kunt heffen. De energie gaat dan weer stromen en jouw lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.
 

Gezondheid en Touch for Health

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je Touch for Health bij alle soorten klachten kunt inzetten. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slaapproblemen en van rugpijn tot hoofdpijn. Je lijf neemt het zelf weer over, waardoor klachten minder kunnen worden of zelfs verdwijnen.