KLEUR BEKENNEN
Voordat ik mijn behandeltafel in gebruik neem, wordt er altijd eerst een kleur gekozen. Voor kinderen geeft hun eigen gekozen kleur veel vertrouwen en veiligheid en naarmate zij vaker komen ligt het gekozen plaid vaak al op de behandeltafel klaar nog vóórdat ik de vraag heb gesteld. Ook volwassen bekennen op die manier kleur in mijn praktijk.

 

INVLOED VAN KLEUR
De invloed van kleur is groter dan wij denken en wordt vaak nog onderschat. In de reclamewereld zijn er hele theorieën over het tactisch inzetten van kleurgebruik en praat je met een binnenhuisarchitect dan zal deze jou precies weten te adviseren welke kleuren er het beste in een bepaalde ruimte zullen passen.

Kleuren doen iets met onze psyche en daarbij dus ook met onze gemoedstoestand op zowel bewust als onbewust niveau. Eén van de verklaringen hiervoor is dat alles trilling is en zo ook kleur. Iedere kleur heeft daardoor zijn of haar eigen invloed op onze hersenen.
Het wit van de sneeuw, het frisse groen van de lente, de warme kleurenpracht van de zomer of de explosie van rood en oranje in de herfst en in de regenboog. Ook de natuur is uitbundig met haar kleuren.

Wist je dat de trillingen van kleuren net zo worden omschreven als de eigenschappen van klank?! Beide trillingen worden aangeduid d.m.v. frequenties genaamd hertz. Het enige verschil is dat we de trillingsfrequenties van klank over het algemeen wél kunnen horen in tegenstelling tot die van de kleuren.

Kleuren- of Chromotherapie is een therapie die door middel van verschillende kleuren de vibraties van ons lichaam stabiliseren of veranderen. Deze vibraties zorgen voor gezondheid, rust en harmonie.
Zo zijn er zelfs mensen die de kleuren om ons lichaam heen kunnen zien. Zij zien ons aura die voor ieder mens uniek is. Ook hierbij staat iedere kleur voor een bepaalde betekenis die passend is bij jouw situatie en jouw ontwikkeling. Deze aurakleuren veranderen van kleur naarmate jij in jouw leven meer binnen- of juist meer buiten de lijntjes gaat kleuren ;-)

Welke kleur kies jij vandaag?

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.