Ik heb 'Ja!' gezegd!!

Ja, tegen iets compleet buiten mijn comfortzone, reuze spannend en tegelijkertijd zó ontzettend leuk! Tsja, als je wilt 'vliegen', steeds maar op zoek bent naar nieuwe vergezichten en vervolgens 2 buizerdveren vind op één dag, dan zie ik dit voorstel als een prachtige uitnodiging!!

Het hele weekend heb ik vervolgens dialogen gevoerd met mijn 'innerlijke criticus' die van mening is dat ik nog veel te weinig te vertellen heb en hier nog niet klaar voor ben, minstens nog een paar jaar moet wachten en veel beter een ander deze geboden ruimte kan laten innemen. Dan weer was mijn 'wijze zelf' aan het woord die mij liefdevol doch streng toesprak en heel goed doorhad dat ik eigenlijk gewoon bang ben. Bang om afgewezen te worden om mijn zijn...

Als we buiten onze comfortzone stappen, neemt namelijk vaak onze innerlijke criticus het roer over om ons op die manier te beschermen tegen mogelijke -emotionele- pijn en die pijn kennen we allemaal... Een paar jaar geleden heb ik besloten dat ik de criticus het roer voor een tijdje gun, naar hem luister en bevraag over de voor en tegens, maar hem daarna bewust ontsla uit deze functie.

Mijn 'ware ik', heeft (over het algemeen) een rotsvast vertrouwen in onze koers en met haar aan het roer weet ik dat het oké is. Zij kent de reden waarom ik hier ben en weet intuïtief wat er nodig is om mijzelf verder te ontwikkelen. Toch wiebelt nu ook zij, want zij voelt het gladde dek waarop wij staan en voelt de wind die rukt aan ons zelfvertrouwen. Gelukkig is daar dan ook mijn 'wijze, rustige zelf'. Zij wil altijd recht doen aan wie ik ten diepste ben en heeft maling aan de mening van anderen. Ik stel mij haar voor met kalme twinkelende ogen, half lang, grijs krullend haar, gekleed in soepele kleding met zachte verweerde kleuren en blote verzorgde voeten. Als ik haar om raad vraag, beantwoordt zij deze altijd met een wedervraag en zo ook nu: "Wie of wat hoop jij met deze bijdrage te mogen bereiken?"

Met het antwoord wat ik daarop gaf, gaf ik mijzelf de toestemming om mijzelf groter te maken, ruimte in te nemen en te experimenteren, maar bovenal verder te durven als Jutter op mijn ontdekkingsreis en daarbij vol verwachting de hoek om te gaan, op zoek naar een nieuw avontuur. 

 

#volgjehartdatkloptaltijd

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.