De overgangsperiode tussen zomer en herfst voelt voor mij ieder jaar weer als een stukje afscheid nemen, maar ook het verwelkomen van al het moois en lekkers waar de natuur gedurende de zomer hard aan gewerkt heeft.

Dit jaar ervaar ik deze periode ook als een persoonlijke overgang: de scholen starten straks na bijna 20 jaar, zonder mij als juf. In plaats daarvan ga ik als kindercoach aan de slag ...met het maken van overheerlijke appeltaarten en perenvlaaien, pluk ik de bloemen van de hortensia's -om ook binnen- van de kleuren te kunnen genieten en verzamel ik de zaden, zodat zij volgend jaar mogen uitgroeien tot krachtige nieuwe planten .
 
Seizoenen zijn van zichzelf al prachtig, maar worden nog mooier als je jouw leven probeert met hen te laten meebewegen. Probeer bijvoorbeeld in de herfst eens stil te staan bij wat het afgelopen jaar jou heeft gebracht: Welke vruchten mag en wil je plukken en wat laat jij los? In de winter is het tijd om uit te rusten en nieuwe plannen te maken. In de natuur is dan alles boven de grond stil, maar daar onder worden er in het donker alweer voorbereidingen getroffen voor de uitbundige lente. Het seizoen waarin de sapstromen weer opgang komen en knoppen worden gevormd. Dit is hét seizoen om jouw nieuwe plannen actief vorm te geven en naar buiten te brengen. Overal om je heen is er dynamiek en beweging en terwijl de temperatuur oploopt en het buiten lang licht is, is de natuur zichtbaar op haar mooist.
 
Het enige wat zij van jou vraagt is om te genieten en haar hier en daar te helpen om het téveel aan groei, met liefdevolle aandacht te snoeien. Enjoy!
 

 

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.