Goede keuzes, zijn keuzes die gemaakt worden met je hart. Het kan voelen als een warme knuffel als je er aan denkt, als een kriebeltje wat maar niet van wijken weet, of als een touwtje dat aan je trekt, steeds een beetje harder en dringender. Keuzes. De ene maak je beduidend gemakkelijker dan de andere. Van mijn eerste kleedgeld heb ik én de trui én de blouse gekocht; ik kón gewoonweg niet kiezen.

Het plezier wat ik van beide heb gehad was groot, wat het uiteindelijk een goede keuze maakte. Als kinderen niet kunnen kiezen waar ze mee willen spelen heb ik hier een tip voor je: Leg het speelgoed onder een doek of stop het in een doos (als ze ouder zijn, kun je ook de naam van het speelgoed op -laten- schrijven). Laat ze kiezen met hun lijf, hun gevoel en kiezen wordt ineens een stuk leuker

‘Grote mensen grote zorgen’ wordt er vaak gezegd. Ook de keuzes die daarbij horen lijken vaak lastig. Probeer op zo’n moment dan ook eens voor jezelf de hulp van je lijf in te roepen. Zet voor de keuzes waar je uit moet kiezen een stoel neer en leg onder de stoel ‘blind’ een papier met daarop de uitkomst. Ga om de beurt op een stoel zitten en ervaar wat je zintuigen je te vertellen hebben. Welke stoel ‘voelt’ het beste voor jou? Van welke stoel gaat je hart ‘sneller kloppen en je bloed van stromen'?

Veel plezier met kiezen!

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.