ROOD 
Rood geeft power, energie, liefde, warmte en is onder jongere kinderen één van de meest gekozen en geliefde kleur. Vanwege zijn opwekkende energie, wordt deze kleur voor op een slaapkamermuur vaak afgeraden. Niet dat jij je daar al te veel van aan moet trekken op het moment dat rood de lievelingskleur van jouw kind is, maar heeft je kind daar en tegen moeite omtot rust te komen, dan is het wellicht een idee om in plaats van een rode muur jouw kind een rode onderbroek of schoeisel aan te laten trekken. Rood is namelijk ook de kleur van ons eerste chakra, de motor (chakra) die helpt om ons te kunnen aarden. Deze motor ontwikkelt zich voornamelijk tijdens onze eerste 6-7 levensjaren waarin wij compleet afhankelijk zijn van de liefdevolle zorg van onze ouders en verzorgers. Deze liefdevolle zorg helpt ons te wortelen en ons veilig te voelen in de wereld én in onszelf. Het is belangrijk om ons eerste chakra sterk en in balans te houden, omdat zij ook onze overige chakra’s beïnvloedt.

Op het moment dat ons eerste chakra uit balans is kunnen we dit terug zien in een verlaagde weerstand (fysiek én emotioneel), het ervaren van weinig doorzettingsvermogen, snel vermoeid zijn, je angstig, onrustig  en onzeker voelen. Ook vind je het dan vaak lastig om bij jezelf te blijven en voor je eigen menig uit te komen.  
Dit chakra is onze fundering en helpt op lichamelijk gebied mee voor het functioneren van ons onderlichaam. Een disbalans in de kracht hiervan kan te merken zijn aan darm-/blaas-/nier-/heup-/rugproblemen etc. Maar ook zwakke benen en eetproblemen kunnen klachten zijn die hierbij passen.

ROOD

In het logo van de Jutter Coaching, zijn de regenlaarzen rood van kleur en destijds geheel op gevoel gekozen, maar wat is de kleur passend gebleken! : Eerst de basis-veilig(heid), daarna kan ont-wikkeling plaatsvinden.

 

tot Jutters!!

 

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.