Gedachtenkracht
'Kijk, op die school ga ik straks werken', zei ik tegen mijn man toen wij in 2001 verhuisden van Almere naar Steenwijk en nog geen 3 maanden later gaf ik daar mijn eerste les. Ik heb in totaal zo’n 11 jaar met veel plezier op deze school gewerkt voordat ik de overstap naar mijn eigen praktijk maakte.

Aantrekkingskracht
Een andere omschrijving voor 'gedachtekracht' is ook wel: 'de wet van aantrekkingskracht'. Als je iets bij een digitale winkelketen ziet wat jij graag wilt 'aantrekken', dan kun je pas overgaan tot het daadwerkelijke bestellen nadat je jouw maat en kleur hebt aangevinkt. Op die manier weet men precies wat er voor jou moet worden ingepakt en klaargemaakt en de ene keer duurt het wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk staat daar de bezorger met jouw bestelling.

Magisch
De kracht van onze geest en de invloed daarvan op hoe wij ons voelen wordt nog steeds vaak onderschat. In mijn praktijk en dagelijks leven maak ik heel veel gebruik van gedachtekracht en ik weet daarom uit ervaring hoe ontzettend sterk de ‘wet van aantrekkingskracht’ kan werken.

Simpele logica
Als ik mij richt op positieve doelen gebeuren er hele andere leuke, gave, bijzondere, wonderlijke en soms zelfs magische dingen dan als ik mij richt op alles wat er allemaal niet goed gaat. Vergelijk het maar weer met die digitale winkelketen: ook daar kunnen ze pas voor jou aan het werk als ze weten wat jij wilt hebben. Dus…schrijf de bestelling voor jezelf op, visualiseer deze-hoe ziet, voelt, ruikt, proeft het als deze er is?-, maak een visionboard etc. Maar wat je ook doet: houd het concreet én positief.

Boodschappenmandje
Mocht jij je daarom komende kerst- of winterse dagen vervelen, dan heb je hierbij dus alvast een prima plan wat geheel uitvoerbaar is onder een deken op de bank of wandelend in de frisse buitenlucht. Zet ’m op en heel veel plezier met het vullen van jouw ‘boodschappenmandje’; ik ben nu al razend benieuwd naar jouw bestelling! 

 

Meer weten?
Wil je meer weten over de logische weg, om van wens tot werkelijkheid te komen?
Lees er meer over in mijn blog: Natuurlijke creatiekracht