"Kinderen rond 9 jaar zitten in een bijzondere levensfase waarin veel gebeurt wat van grote invloed is op het verdere leven: leer tijdens de training om hoofd, hart en handen te verbinden.

'Daarom klagen mijn leerlingen zo veel over buikpijn!'

'Wat een inspirerende dagen, deze had ik niet willen missen!'

'Simone je bent een prachtige vrouw met een geweldige energie die veel kennis in huis heeft.'

'Tijdens deze dagen ervaar jezelf wat er zo belangrijk is over het kind van 9: het is zoveel meer!'

'Ik heb een inspirerende dag gehad waarbij ik veel handvaten heb gekregen voor mezelf, mijn gezin en voor mijn praktijk.'


 • Ben jij geïnteresseerd in de levensfase rondom de 9 jaar?        
   
 • Heb jij gemerkt dat kinderen zich rondom de 9 jaar anders gaan gedragen?
   
 • Heb jij gemerkt dat er steeds meer aandacht komt voor deze bijzondere levensfase, maar dat er nog weinig informatie over te vinden is?
   
 • Wil jij kinderen en hun omgeving op maat kunnen begeleiden op een manier die precies bij hen, jou én jouw praktijk past?
   
 • Wil jij ouders en verzorgers helpen om de keuzes van deze kinderen beter te begrijpen?
   
 • Vind jij het fijn om alles wat tijdens de trainingsdagen aan bod is geweest op een overzichtelijke manier na te kunnen lezen?
   
 • Wil jij na het volgen van een trainingsdag meteen met jouw enthousiasme aan de slag kunnen?
   
 • Heb jij in het verleden al een dag over het kind van 9 bijgewoond en wil jij jezelf nóg verder verdiepen? 

 

Geef je dan op en word een Kind van 9-Expert       

Een training waarbij we met een antroposofische en holistische inslag hoofd, hart en handen met elkaar verbinden


In mijn praktijk begeleid ik veel kinderen rond de 7 en 11 jaar. Het is een leeftijdsfase waarin er heel veel gebeurt en die veel dieper en verder gaat dan wij tot nu toe gedacht hebben. Vaak is er tijdens deze levensfase sprake van veel tegenstrijdige gevoelens waardoor kinderen in verwarring raken en ouders zich dikwijls zorgen maken om het gedrag wat hun kind laat zien. Deze periode kenmerkt zich door bepaalde hoofdthema's zoals: eenzaamheid, onbegrip, angst, verdriet, pestgedrag, groepsvorming, puberaalgedrag enzovoorts, maar ieder kind beleeft deze fase op zijn EIGEN speciale manier.
 

 • Hoe heerlijk zou het voor deze kinderen zijn om door jou begrepen én op maat begeleid te worden?
 • Hoe fijn zou het voor de ouders/verzorgers zijn om van jou passende kennis te kunnen krijgen over deze levensfase, waardoor zij de keuzes van hun kind beter begrijpen?
 • Hoe handig is het om met een kant en klare PowerPoint over deze levensfase naar huis te gaan, zodat jij heel gemakkelijk zelf bijeenkomsten kunt gaan organiseren.
   

HALLO
Afgelopen jaren bestond de kennismaking over de bijzondere levensfase van het kind rond 9 jaar slechts uit één dag, maar naarmate mijn eigen kennis en ervaring -mede- over deze fase groeide, bleek één dag te kort te worden. In mijn werk als holistische coach voor ouders en kinderen, bekijk ik de dingen heel graag vanuit zoveel mogelijk verschillende hoeken en zo ook deze bijzondere levensfase waarin ook de antroposofie een grote rol speelt en dat ik ook niet zo gek, want veel informatie over deze levensfase komt uit de antroposofie.
Ik merkte dat sommige deelnemers meer affiniteit hadden met het theoretische gedeelte en anderen juist een grotere behoefte hadden aan praktische en/of energetische begeleidingstips en deze behoeftes vind je nu allemaal terug in de training tot Kind van 9-Expert. Deze trainingsdagen zijn speciaal op maat gemaakt voor professionals.
Voor de ouders en verzorgers is er een toegankelijke workshop

Verwacht van mij geen 'kant en klare' methode of spel behorend bij deze dagen. Deze dagen die hoofd, hart en handen met elkaar verbinden (de 3 h's) dagen jou uit om in te zoomen op jouw eigen kwaliteiten en wat jij allemaal al in jou rugzak aan ervaring hebt zitten en geloof me, dat is altijd heel veel meer dan jij denkt! Het is vaak jouw eigen onzekerheid die op zoek is naar houvast en daarom deel ik met jou al het moois wat ik in mijn eigen praktijk inzet, zodat je een idee krijgt van wat er mogelijk ook bij jou past. Je gaat met gevulde handen naar huis.


Inhoud van deze 3 dagen3 trainingsdagen 

Iedere dag heeft zijn eigen thema, zodat je precies kunt kiezen waar jij behoefte aan hebt en in hoeverre jij je wilt specialiseren in deze bijzondere levensfase.

De thema's van de dagen zijn:
1. DENKEN - hoofd
2. VOELEN - hart
3. DOEN     - handen

Aan het einde van iedere dag krijg je:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een 'inspiratie-map' met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep
 • Iedere dag heeft zijn eigen BONUS-materiaal
   

Opbouw van de 3 DAGEN:

 

DENK - dag 1
 

DATA: -nieuwe data volgen binnenkort-                   

VOORWAARDEN: 
- Deze dag is los te volgen
- Mocht jij graag aanwezig willen zijn bij meerdere trainingsdagen, maar lukt het jou niet om als eerste bij de DENK-dag aanwezig te zijn, dan is er in overleg
  veel mogelijk. 

CURSUSINHOUD: 
Tijdens de DENK-dag gaan we aan de slag met ons hoofd en leer ik jou alles waar het om draait tijdens het begeleiden van kinderen rondom de 9 jaar. 
Je krijgt je veel informatie waarmee je een stevige basis legt om kinderen en hun opvoeders te kunnen begeleiden.
Vanuit heel veel verschillende invalshoeken leer je blokkades in de ontwikkeling van de levensfase van het 9e jarige kind te herkennen en deze te verklaren en over te brengen aan ouders, verzorgers en andere kindkundigen (professionals die met kinderen werken). Zo nu en dan nemen we alvast een kijkje in de keuken van dag 2.
Aan het einde van de dag krijg jij het logo van 'Kind van 9-Expert'  om te kunnen laten zien dat jij weet waar het in deze levensfase om draait. Gebruik dit logo op jouw website of op ander beeldmateriaal. Je kunt op heel veel verschillende manieren kinderen rondom de leeftijd van 9 jaar begeleiden.
Tijdens de DENK-dag wordt de basis gelegd voor dag 2 en 3, die je voor verdere verdieping en specialisatie kunt bijwonen.

Tijdens deze dag behandelen we onder andere de volgende onderwerpen (voorkennis niet vereist) :

 • 7-Jaarsfases vanuit de Antroposofie
 • Kenmerken van een kind van 9
 • Tekenontwikkeling rondom de 9 jaar
 • Hoofd-hart-handen
 • Symboliek van de levensjaren 7 t/m 11
 • De energie van Chakra’s en de invloed daarvan op het Kind van 9 (met een prachtig kado van Willemijn Trip)
 • Astrologische invloed op leeftijden

  
Ochtendprogramma:
Het ochtendprogramma bestaat uit heel veel verschillende invalshoeken die wordt ondersteund met concrete voorbeelden uit mijn eigen praktijk. Zo vertel ik jou de do’s en don'ts tijdens de begeleiding van deze kinderen en hun ouders/verzorgers, krijg je antwoord op vragen en hoor je leuke weetjes. Alles staat helder uitgeschreven zodat je ook op andere momenten geïnspireerd blijft en de dingen thuis nog eens rustig na kunt lezen.
 
Middagprogramma:
Tijdens het middagprogramma leer je  hoe je een workshop voor ouders en andere professionals kunt gaan geven.
Deze workshop krijg je mee in de vorm van een PowerPoint die jij helemaal passend kunt maken voor jouw eigen praktijk.
Tijdens dit middagprogramma nemen we ook alvast een kijkje in de keuken van dag 2: VOEL-dag.


Bonus:
Na afloop van dag 1 krijg je de PowerPoint speciaal voor informatiebijeenkomsten en workshops voor ouders. Maar... voel jij jezelf zeker genoeg, dan kan deze PowerPoint ook heel gemakkelijk ingezet worden voor collega-kindkundigen die meer over de levensfase rondom het 9 jarige kind willen weten. Zet'm op en veel suc6!!

Dag 1 is inclusief: 

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DENK-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Een Powerpoint waarmee jij een complete informatiebijeenkomst of workshop kunt geven. De Powerpoint is voor iedere doelgroep aan te passen.
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Tekst om scholen en instanties aan te schrijven,
 • Een flyer en tekst en een Facebookbanner om heel gemakkelijk de informatiebijeenkomst/workshop te kunnen geven ,
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DENK dag' waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!
 • KrachtKadootjes mee naar huis te nemen en digitale Krachtkadootjes om weg te geven: een kadootje op maat! 

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en versnaperingen.

   

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE. 

VOEL - dag 2    

DATA: 1 november 2019

VOORWAARDEN: 
- Deze dag is te volgen na het volgen van DENK-dag 1 óf na het volgen van een 'Kind van 9' dag bij een collega (er kan gevraagd worden om een deelnamecertificaat)
- Wil jij graag alle 3 trainingsdagen volgen, maar lukt het jou niet om bij de VOEL-dag aanwezig te zijn? In overleg is er veel mogelijk.

CURSUSINHOUD:
Wow, wat kun je kinderen op veel verschillende lagen begeleiden!!
Tijdens deze dag gebeurt er veel, ook met jouw eigen 9 jarige kind en vanuit die beleving gaan we aan de slag met allerlei verschillende werkvormen geschikt voor groot en klein. Meer dan 40 werkvormen staan helder uitgeschreven, zodat ze jou op andere momenten kunnen inspireren om mee aan de slag te gaan en uit kunnen nodigen om er jouw eigen draai aan te geven.
Neem je lekkere warme sokken en een yoga matje mee en geniet van wat deze dag jou gaat brengen... smiley


Tijdens deze dag:
 • Gaan we aan de slag met wat er leeft in jouw hart.
 • Beleven we samen de meest belangrijke hoofdthema's voor deze levensfase.
 • Deel ik met jou mijn beste praktijkoefeningen die uit allerlei soorten werkvormen bestaan. Hierdoor zit er altijd wel iets bij wat bij jouw manier van werken past.
 • Leer jij eenvoudige, maar krachtige technieken waarmee je kinderen, maar ook ouders, emotioneel gerust kunt stellen en daarmee ruimte geeft voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Geven we aandacht aan jouw eigen innerlijke kind van 9 en zal het jou verbazen wat voor een grote indruk de levensfase van het 9 jarige kind ook op jou heeft gehad. Doordat er ruimte is om jouw eigen innelijke kind te laten zien en horen, ga jij deze levensfase op een dieper niveau ervaren en begrijpen.

Dag 2 is inclusief:
 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende VOEL-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ -met 2 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-VOEL dag', waar wij er zijn om elkaar te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen.
 • Toegang tot de verborgen Pinterestpagina boordevol activiteiten voor de levenssfase van het 9-jarige kind.
  Enjoy!!


  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen.
   

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE. 

DOE - dag 3     

DATA: 2 november 2019

VOORWAARDEN: Deze dag is los te volgen

CURSUSINHOUD:
En dan aan de slag met de handen (en voeten) in de vorm van een peergroup wat het samen gevoel voor deze kinderen versterkt. Voor deze leeftijdsgroep is het ‘samen-gevoel’ heel belangrijk! Het is zelfs gebleken dat het op een positieve manier bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Al een aantal jaar organiseer ik eens per maand een momentje speciaal voor kinderen rondom de 9 jaar. Bovendien heb ik 20 jaar ervaring als leerkracht in mijn rugzak zitten en deze kennis komt tijdens de DOE-dag heel goed van pas! 

Tijdens deze dag leer jij geschikte thema's te herkennen én uitwerken en je gaat er mee aan de slag. Na afloop voel jij je zelfverzekerd genoeg om jouw eigen 'kids-groepje' te begeleiden en mocht je toch even geen ideeën hebben? Geen nood: je krijgt een pdf bestand met mijn beste thema's van de afgelopen jaren toegestuurd waarmee je zeker voor één schooljaar vooruit kunt en door in contact met elkaar te blijven helpen we elkaar aan nieuwe ideeën.
 
Wil jij ook graag een groepje kinderen -in deze levensfase- begeleiden?
Dán is deze DOE-dag echt iets voor jou!

Tijdens deze dag komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Je leert op welke manier je het thema  opbouwt en uitwerkt.
 • Je gaat zélf zo’n moment ervaren waarbij ik mijn do’s en don'ts vanuit mijn jarenlange ervaring graag met jou deel.
 • Je ontwikkelt tijdens deze dag samen met een andere deelnemer/s een thema waarbij ik met jullie mee kijk.
 • Ik vertel je welke materialen ik standaard gebruik en meeneem.
 • Je krijgt antwoord op vragen zoals: Hoe zet ik zo'n bijeenkomst op? Hoe breng ik dit onder de aandacht? Hoe zorg ik voor een goede opbouw? Welke afspraken maak ik met de kinderen, ouders etc.


Dag 3 is inclusief:

 • Een certificaat van deelname,
 • Een inspirerende DOE-map met daarin een helder overzicht van de dag, zodat je alles nog eens rustig terug kunt lezen én er natuurlijk meteen mee aan de slag kunt!
 • Het logo van ‘Kind van 9-Expert’ -met 3 sterren- voor op jouw website of op ander beeldmateriaal,
 • Het logo van de 'four Kids-Club' die je naar eigen inzicht mag gebruiken of op de plank wilt laten liggen.
 • Toegang tot een gezamelijke Dropbox waar wij op een organische manier nieuwe ideeën en thema's met elkaar delen.
 • Toegang tot de bijbehorende Facebookgroep 'Kind van 9-DOE dag, waar wij er zijn om elkaar  te helpen, te versterken, het geven van tips en het delen van ervaringen. Enjoy!!

  Tijdens deze dag is er genoeg lekkers in de vorm van een
   overheerlijke biologische soep, koffie, thee, sap en overige versnaperingen.


Volg je dag 3 los?
Je ontvangt geen 'Kind van 9-Expert' logo.
Het logo ontvang je na het volgen van dag 1.


 

Als BONUS krijg je na het volgen van de DOE-dag digitaal toegestuurd:

 • Een uitnodigingsflyer die je vrij* aan kunt aanpassen,
 • Het logo van de 'four Kids-Club',
 • Een begeleidende tekst die je kunt gebruiken voor het aanmaken van een ‘event’ op bijvoorbeeld Facebook en de bijbehorende Facebook omslag,
 • Tekst om basisscholen aan te schrijven,
 • Toegang tot een gezamelijke Dropbox waar steeds nieuwe thema’s -bedacht door de deelnemers tijdens de DOE-dagen- aan toe zullen worden gevoegd. Op deze manier bouwen we samen op een oraganische manier een sterke kennisbank op.
 • Een Pdf met mijn beste thema's t.w.v. €14,99.

   

EXTRA 
Ik heb besloten mijn beste thema's van de afgelopen jaren digitaal uit te werken en te bundelen. Behalve de thema’s, is er ook per keer aangegeven welke materialen je nodig hebt en wordt alles m.b.v. foto’s verduidelijkt. Op deze manier kun jij een hele tijd vooruit met de beste en leukste onderwerpen!! Deze Pdf t.w.v. €14,99 ontvang je na het volgen van dag 3.

JA, ik wil meer weten en geef mij op: 
Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.
 


Doe mee en kom het team van Kind van 9-Experts versterken!

DENK - dag 1  (ook los te volgen)
- Data 2020: -Nieuwe data volgen binnenkort- 
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: 
- Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
- Voorwaardes: Geen

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.

VOEL - dag 2  
- Data 2019: 1 november
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: buurthuis Eltekon - Burgemeester G.W. Stroïnkweg 44, 8343 XJ Zuidveen (nabij Steenwijk)
- Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers
- Voorwaardes: te volgen na dag 1 óf als jij kunt aantonen een soortgelijke dag bij een collega gevolgd te hebben 

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.

DOE - dag 3   (ook los te volgen)
- Data 2019: 2 november
- Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
- Locatie adres: Steenwijk
- Groepsgrootte:  maximaal 10 deelnemers
- Voorwaardes: Geen

Klik HIER voor meer informatie over de KOSTEN en OPGAVE.
 


  Doe mee en kom het team van Kind van 9-Experts versterken. 

Ervaringen van deelnemers

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van betaling.
Mochten er vragen zijn, dan help ik jou graag verder. 

tot Jutters!!

 

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt sinds 2012  'Ouder & Kindcoach' in haar praktijk 'de Jutter Coaching', waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, lichaamsbewustzijn, educatie, onderwijs en bewustwording. Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.