'Soms gaan er dingen anders dan je wilt.
Dan zit je niet lekker in je vel, ben je verdrietig of boos. Of lukt het niet om net zo hard te rennen als de andere kinderen. Doe je heel hard je best en maak je toch foutjes met schrijven of rekenen. Of misschien heb je vaak buikpijn of hoofdpijn en weet je niet niet dat komt*.'

De kinderen die in mijn praktijk komen doen heel erg hun best, maar toch lukt het niet zoals zij dat graag zouden willen. Dat voelt natuurlijk heel vervelend en kan zich op veel verschillende manieren uiten op het gebied van gezondheid, leren, gedrag en bewegen. We gaan dan samen aan de slag om te kijken wat er weer voor nodig is om de dingen weer gemakkelijker en meer succesvol te maken. Met andere woorden: hoe we jouw lijf en hersenen weer goed met elkaar kunnen laten samenwerken en zij elkaar helemaal begrijpen.

Een boek wat hierbij veel verduidelijking geeft en boordevol practische tips, oefeningen en spelletjes staat is *'de ik-fabriek' van Carla van Wensen. Het is op zo'n manier geschreven dat het voor zowel kinderen áls ouders geschikt is. Kijk, daar word ik blij van!
Je vindt het boek bij mijn 'Juttertips'.

tot Jutters!!

Wij maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.